Myśl globalnie, działaj lokalnie

Zapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka z serii Balance Experience: Myśl globalnie, działaj lokalnie.

Gościem dzisiejszego odcinka jest dr Marcin Klimski- adiunkt, pracownik naukowy Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.

Ostatnio sporo mówi się o dbaniu o środowisko. Jest to temat, który nieustająco przewija się w internecie i tradycyjnych mediach, dzięki czemu ludzie coraz częściej zastanawiają się, czy to, co robią, jest ekologiczne. Niektórzy chętnie zmieniają swoje postępowanie, starając się żyć w zgodzie z naturą, inni zaś nie do końca rozumieją, czy ten proceder rzeczywiście jest potrzebny. Jaki przekaz kryje się pod słowami francuskiego ekologa: Myśl globalnie, działaj lokalnie.

W dzisiejszym odcinku postaramy się na to odpowiedzieć.

Prezentacja Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Jaszczowie

Zapraszamy do obejrzenia piątego odcinka z cyklu Balance Experience.

Tym razem chcielibyśmy zaprezentować pierwsze w Polsce Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Jaszczowie, które jest okazją dla samorządów oraz organizacji pozarządowych aby zapoznać się z tym nowatorskim sposobem w organizacji tego typu placówki pomocowej na swoim terenie.

W nagraniu wzięli udział:

• Justyna Sawicka – dyrektor Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Jaszczowie.
  • Michał Pelczarski- wicestarosta Powiatu Łęczyńskiego.
Odtwórz wideo

Kiedy na wsi jest dobrze, a kiedy jest źle?

Zapraszamy do obejrzenie czwartego odcinka Balance Experience. Gościem odcinka jest dr Edyta Kowalczyk – Boroń.

W dzisiejszym odcinku porozmawiamy o tym kiedy na wsi jest dobrze, a kiedy jest źle?

Odtwórz wideo

Owoce późnego wieku - mądrość, miłość i nadzieja

Zapraszamy do obejrzenie trzeciego odcinka Balance Experience. Gościem odcinka jest dr Edyta Kowalczyk – Boroń.

W dzisiejszym odcinku porozmawiamy o tym jak w społecznościach lokalnych, małych miejscowościach seniorzy funkcjonują i jak mogą funkcjonować, żeby do najpóźniejszych lat swojej starości być czynnymi ludźmi oraz jak aktywnie włączać się w życie społeczności lokalnych.

Odtwórz wideo

Rodzina wielopokoleniowa - Wsparcie, czy wyzwanie?

Zapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka z serii Balance Experience.

Gościem odcinka jest dr Joanna Pracka – psycholog, psychoterapeuta, adiunkt Instytutu psychologii Uniwersytetu Szczecińskiego.

Odtwórz wideo

Psychoterapia - fanaberia zamożnych, czy dobrodziejstwo świadomych?

Zapraszamy do obejrzenie pierwszego odcinka z serii Balance Experience.

Gościem pierwszego odcinka jest dr Joanna Pracka – psycholog, psychoterapeuta, adiunkt Instytutu psychologii Uniwersytetu Szczecińskiego.

ADRES

Ul. Jana Pawła Woronicza 32/6